2308 importálása az ÁNYK programba
Ebben a részben a 2308 bevallásnak az ÁNYK programmal történő adatimportálását mutatjuk be. A bevallások benyújtásához és adatszolgáltatások elvégzéséhez lehetőség van a BérSzoft programból adatokat átadni az ÁNYK program számára.

Az importálni kívánt állományok elkészítése előtt a BérSzoft program ”Adatszolgáltatások - Adatszolgáltatások mappája” menüpontban kell beállítani, hogy az importálandó állományokat az ÁNYK program melyik mappájába készítse el a bérszámfejtő program. Az ÁNYK telepítésekor meg lehet adni, hogy hol legyenek az importállományok tárolva. Ha a BérSzoft programban ugyanazt az útvonalat adják meg, akkor az ÁNYK program importálásának használatakor nem kell keresgetni azt a mappát, ahonnan az állományokat be kell olvasni. Az ÁNYK telepítésekor beállított mappa útvonalát megtalálják a ”Szervíz - Névjegy” menüpontban az ”Importállományok helye” rovatnál.

Az adatok importálásakor lehetőség van egy állomány vagy több állomány egyszerre történő beolvasására is.


Először a 2308A jelű nyomtatványt kell beolvastatni az ÁNYK programmal, majd a 2308M jelű egyéni nyomtatványokat kell hozzárendelni. Ez utóbbit lehet egyesével, illetve csoportosan is csinálni. A 2308A jelű nyomtatványt úgy kell beolvasni, hogy az ÁNYK program „Szervíz” menüpontjában az „Egyedi importálás”-t választják.
Az „Import állomány kiválasztása” ablakban a 2308A jelű file kijelölése után az „Megnyitás” gombra kell kattintani.Az ellenőrzés és beolvasás után megjelenik a 2308 nyomtatvány főlapja.A 2308M jelű nyomtatványok beolvasásához a képernyő jobb felső sarkában látható kis ikonok közül az „Állomány beemelése” nevűt (jobbról a negyedik) kell választani.Ekkor megjelenik az alább látható ablak, ahol az „Import fájl hozzáadása” gombot kell megnyomni, ha csak egy 2308M jelű állományt akarnak beolvasni.
Ezután a felsorolásból ki kell választani azt az importállományt, amelyet be akarunk olvasni az ÁNYK-ba. Itt csak egy állomány kiválasztására van lehetőség. A kiválasztás után a ”Megnyitás” gombra kell kattintani.
Ha az összes állományt egyszerre be akarják olvasni, akkor a két ábrával feljebb látható „Csoportos hozzáadás” ablakban a ”Lista betöltése” gombot kell megnyomni. Ekkor az alább látható ablak jelenik meg, ahol a file kiválasztása után a ”Megnyitás” gombra kell kattintani.
Ha felvettük a listába az összes beolvasandó file-t, akkor az ”Indítás” gombra kell kattintani.
Az adatok beolvasásának befejeztével megjelenik egy ablak, ami az importálás eredményéről ad információt.
A 2308M jelű nyomtatványokat a képernyő itt látható részénél lehet megnyitni. A listából ki kell választani, hogy melyik személy adatait szeretnénk látni.