Az M30-as igazolás importálása az ÁNYK (AbevJava) programba
Ebben a részben az M30 igazolásnak az ÁNYK (AbevJava) programmal történő adatimportálását mutatjuk be. A bevallások benyújtásához és adatszolgáltatások elvégzéséhez lehetőség van a BérSzoft programból adatokat átadni az ABEV program számára.

Az importálni kívánt állományok elkészítése előtt a BérSzoft program ”Adatszolgáltatások - Elektronikus bevallások - Adatszolgáltatások mappája” menüpontban kell beállítani, hogy az importálandó állományokat az ÁNYK program melyik mappájába készítse el a bérszámfejtő program. Az ÁNYK telepítésekor meg lehet adni, hogy hol legyenek az importállományok tárolva. Ha a BérSzoft programban ugyanazt az útvonalat adják meg, akkor az ABEV program importálásának használatakor nem kell keresgetni azt a mappát, ahonnan az állományokat be kell olvasni. Az ÁNYK telepítésekor beállított mappa útvonalát megtalálják a ”Szervíz - Névjegy” menüpontban az ”Importállományok helye” rovatnál.

Az adatok importálásakor lehetőség van egy állomány és több állomány egyszerre történő beolvasására is.


Ha csak egy állományt akarnak beolvasni, akkor az ÁNYK program „Szervíz” menüpontjában az „Egyedi importálás”-t kell választani.
A következő ablakban a ”Fájltípus” rovatban az ”IMP állományok”-at kell beállítani. Ezután a felsorolásból ki kell választani azt az importállományt, amelyet be akarunk olvasni az ÁNYK-ba. Itt csak egy állomány kiválasztására van lehetőség. A kiválasztás után a ”Megnyitás” gombra kell kattintani.
Ha több állományt akarnak egyszerre beolvasni, akkor az ÁNYK program „Szervíz” menüpontjában a ”Csoportos importálás”-t kell választani.
Az állományok listába való felvételéhez a ”Hozzáad” gombra kell kattintani.
Ezután a felsorolásból ki kell választani azt az importállományt, amelyet be akarunk olvasni az ABEV-be. Itt több állomány egyszerre történő beolvasására is van lehetőség. A kiválasztás után a ”Megnyitás” gombra kell kattintani.
Ha sikerült kiválasztani az importálni kívánt állományt, akkor annak a neve megjelenik az ”Importálás” nevű ablakban. Az adatok beolvasását az ”Indítás” gombra kattintva tudjuk elindítani.
Ha egy céghez tartozó összes állományt be akarják olvasni egyszerre, akkor a fentebb látható ”Importálás” nevű ablakban a ”Lista betöltése” gombra kattintva a ”Megnyitás” nevű ablak jelenik meg, ahol a megfelelő cég nevét tartalmazó txt file-t kell kiválasztani. Ha ez megtörtént, akkor a ”Megnyitás”  gombbal lehet visszamenni az ”Importálás”  nevű ablakhoz, ahol megjelenik az összes dolgozó állománya.
Az adatok beolvasásának befejeztével megjelenik egy ablak, ami az importálás eredményéről ad információt.